Bloemkool aperitiefreepjes

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties4 personen
CalorieënVetten
KoolhydratenEiwitten

Ingredienten

  • – 400 gram bloemkool
  • – 250 gram mozzarella
  • – 150 gram parmezaan
  • – 2 eieren
  • – 2 teentjes knoflook
  • – 2 eetlepels gesneden basilicum
  • – 1 eetlepel peterselie

Werkwijze

  1. Mix de bloemkool fijn tot het eruit ziet als rijst.
  2. Plaats dit gedurende 8 minuten in de microgolfoven.
  3. Meng 150 gram mozzarella, parmezaan, eieren en kruiden onder de gare bloemkoolrijst.
  4. Werk af met wat peper en zout.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort het deeg op het bakpapier.
  6. Druk het deeg aan zodat u een vierkante vorm krijgt van 3 tot 4 mm dik.
  7. Plaats het deeg gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  8. Haal het deeg eruit en bestrooi met de rest van de mozzarella en plaats terug in de oven.
  9. Haal het deeg eruit van zodra de kaas bruin begint te worden.
  10. Snij het deeg in reepjes met behulp van een pizzasnijder.
  11. Serveer dit met een dipsaus naar keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *