Kip met Provençaalse saus

Recept details

Bereidingstijd40 minuten Porties4 personen
Calorieën250,6 kcalVetten6,72 gram
Koolhydraten20,27 gramEiwitten27,22 gram

Ingredienten

  • – 200 gram speltpasta
  • – 400 gram kipfilet
  • – Kipkruiden
  • – 2 eetlepels olijfolie
  • – 1 ui
  • – 1 teentje knoflook
  • – 1 kippenbouillonblokje
  • – 6 tomaten
  • – 70 gram tomatenpuree
  • – 2 takjes peterselie
  • – 1 theelepel Provençaalse kruiden

Werkwijze

  1. Kook de pasta zoals beschreven op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
  2. Bestrooi de kipfilet met de kipkruiden.
  3. Maak de olijfolie heet en bak hierin de kipfilet langs alle kanten mooi bruin.
  4. Pel en snipper de ui en voeg het samen met de uitgeperste knoflook bij de kip.
  5. Laat de ui en look zo’n 2 minuten meebakken.
  6. Snij de tomaten in kleine blokjes en voeg ze bij de kipfilet.
  7. Was en hak de peterselie mooi fijn en voeg dit ook bij de kip.
  8. Voeg 3 dl water toe, samen met de tomatenpuree, kippenbouillonblokje en de Provençaalse kruiden.
  9. Roer alles goed door elkaar. Laat het aan de kook komen en zet daarna het deksel op de pan op een klein vuurtje.
  10. Laat het gedurende 15 minuten zachtjes pruttelen tot de kip klaar is.
  11. Breng de saus op smaak met peper en zout en serveer hierbij de pasta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *