Lasagne met witlof en ham

Recept details

Bereidingstijd75 minuten Porties4 personen
Calorieën457,6 kcalVetten20,14 gram
Koolhydraten44,31 gramEiwitten49,42 gram

Ingredienten

  • – 10 stronken witlof
  • – 8 plakken natuurham
  • – Lasagnebladen
  • – 30 gram vloeiende bloem
  • – 30 gram boter
  • – 1 eetlepel boter
  • – 600 ml magere melk
  • – 200 gram gemalen light kaas
  • – 50 gram paneermeel

Werkwijze

  1. Maak het witlof schoon en snij ze in tweeën.
  2. Smelt 1 eetlepel boter in een pan en bak hierin het witlof lichtbruin. Dek het af met boterpapier en zet het deksel op de pan. Laat rustig verder garen tot het gaar is.
  3. Smelt de 30 gram boter in een pan en voeg hierbij de vloeiende bloem en de magere melk tot je een smeuïge saus bekomt. Is de saus nog te dik, voeg wat extra melk toe.
  4. Voeg 150 gram gemalen kaas toe en roer dit goed dooreen.
  5. Kruid af met peper en zout.
  6. Beboter een ovenschotel en bedek de bodem met een heel fijn laagje kaassaus.
  7. Leg daarop een laag lasagnebladen met daarop de witlof, een laagje ham en afgewerkt met de kaassaus. Werk dun, zodat je enkele lagen kan maken.
  8. Werk tot boven toe verder af.
  9. Eindig met de kaassaus.
  10. Strooi hierop de overgebleven gemalen kaas en het paneermeel.
  11. Plaats de schaal in de oven gedurende 30 minuten op 200°C tot alles gaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *