Lichte aardappelgratin met bouillon

Recept details

Bereidingstijd70 minuten Porties4 personen
Calorieën160,9 kcalVetten1,25 gram
Koolhydraten32,73 gramEiwitten4,88 gram

Ingredienten

  • – 750 gram vastkokende aardappelen
  • – Wat vetstof
  • – 1 ui
  • – 2 teentjes knoflook
  • – 250 ml kippenbouillon
  • – Verse tijm
  • – Verse peterselie

Werkwijze

  1. Snij de uien in flinterdunne ringen en meng dit met de uitgeperste knoflook.
  2. Voeg er de verse kruiden bij en meng alles goed.
  3. Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes.
  4. Vet 4 ovenschaaltjes of 1 grote ovenschaal in met wat vetstof.
  5. Schil een eerste laag aardappelen dakpansgewijs in de ovenschaal.
  6. Strooi hierop wat van het mengsel van ui, look en kruiden en giet er wat kippenbouillon over.
  7. Maak op deze manier de schotel helemaal tot boven vol.
  8. Werk het geheel af met het mengsel en giet alle bouillon over de aardappelen.
  9. Dek het geheel af met aluminiumfolie en zet het gedurende 40 minuten in een voorverwarde oven van 180°C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *