Limoentaart

Recept details

Bereidingstijd120 minuten Porties12 personen
Calorieën353,8 kcalVetten11,72 gram
Koolhydraten45,44 gramEiwitten13,78 gram

Ingredienten

  • – 4 eieren
  • – 150 gram kristalsuiker
  • – 20 gram vanillesuiker
  • – 160 gram bloem
  • – 3 theelepels bakpoeder
  • – 50 gram gemalen hazelnoten
  • – 150 gram limoenconfituur

Voor de crème:

  • – 2 limoenen
  • – 750 ml yoghurt
  • – 100 gram kristalsuiker
  • – 30 ml witte wijn
  • – 3 eiwitten
  • – 200 ml room
  • – 9 blaadjes gelatine
  • – 200 ml room
  • – voedingskleurstof

Werkwijze

  1. Splits de eieren.
  2. Klop de eidooiers samen met de suiker en de vanillesuiker schuimig.
  3. Zeef de bloem en het bakpoeder boven de eidooiermassa en meng goed.
  4. Voeg de gemalen hazelnoten toe en roer.
  5. Klop de eiwitten stijf en voeg deze toe. Spatel alles rustig door elkaar.
  6. Vul een ingevette en bebloemde springvorm (diameter 26 cm) met het deeg.
  7. Strijk het oppervlak glad en bak deze 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  8. Laat daarna de biscuit goed afkoelen.
  9. Snij de bodem tweemaal overlangs door en bestrijk de bovenkant met de citroenconfituur.
  10. Rasp de limoenen en pers ze daarna uit.
  11. Meng de rasp, sap, yoghurt, suiker en de wijn door elkaar.
  12. Klop de eiwitten stijf.
  13. Klop ook de room stijf.
  14. Laat de gelatine even weken in koud water en voeg hem dan door de room.
  15. Spatel de eiwitten bij de room en meng alles goed.
  16. Leg het onderste deel van de biscuit terug in de springvorm en overgiet deze met eenderde van de crème.
  17. Leg daarna de middelste schijf erop en bestrijk terug met de crème.
  18. Lag de laatste deel van de biscuit erop en bedek ook deze met de crème.
  19. Zet de taart gedurende zeker 2 uur in de koelkast.
  20. Klop de rest van de slagroom op en voeg eventueel voedingskleurstof toe.
  21. Breng de slagroom in een spuitzak en versier de taart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *