Marmertulband

Recept details

Bereidingstijd80 minuten Porties12 personen
Calorieën393,1 kcalVetten21,92 gram
Koolhydraten43,25 gramEiwitten5,48 gram

Ingredienten

  • – 5 eieren
  • – 300 gram zachte boter
  • – 300 gram suiker
  • – 300 gram bloem
  • – 2 eetlepels cacaopoeder
  • – 5 eetlepels magere melk

Werkwijze

  1. Vet de bakvorm in met boter en bebloem daarna.
  2. Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf.
  3. Roer de boter met de suiker tot een dik schuim.
  4. Roer de eidooiers er één voor één bij en meng heel goed.
  5. Voeg daarna de bloem toe en als laatste schep het opgeklopt eiwit erdoor.
  6. Doe de helft van het deeg in een aparte kom en voeg bij één helft de cacao en de melk toe en meng goed.
  7. Giet beide degen in de bakvorm en meng voorzichtig even met een vork.
  8. Bak de tulband gedurende 50 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  9. Laat hem daarna heel mooi afkoelen en versier met wat bloemsuiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *