Pasta en kalkoen in kaassaus

Recept details

Bereidingstijd50 minuten Porties6 personen
Calorieën419,5 kcalVetten16,93 gram
Koolhydraten33,22 gramEiwitten33,53 gram

Ingredienten

  • – 1 eetlepel vetstof
  • – 50 gram magere vetstof
  • – 500 gram kalkoenfilet
  • – 2 paprika’s
  • – 200 gram spaghetti
  • – 50 gram vloeiende bloem
  • – 900 ml warme magere melk
  • – 100 gram Parmezaanse kaas
  • – ½ theelepel mosterd

Werkwijze

  1. Kook de pasta beetgaar zoals beschreven op de verpakking.
  2. Snij de kalkoen in stukken en kruid met peper en zout.
  3. Bak de kalkoenreepjes in de eetlepel vetstof tot deze wit is.
  4. Rooster ondertussen de paprika’s onder de grill, verwijder het vel en snij in reepjes.
  5. Voeg de paprika’s bij de kalkoen en meng alles.
  6. Haal alles uit de pan.
  7. Smelt nu de 50 gram boter in de pan waarin de kalkoen lag. Maak een roux met de vloeiende bloem en de melk. Klop goed tot er een stevige saus is.
  8. Voeg 2/3 van de Parmezaanse kaas toe en roer er de mosterd door. Meng alles heel goed.
  9. Meng de saus met de kalkoen en paprika’s en daarna met de pasta.
  10. Stort alles in een ovenschaal en werk af met de Parmezaanse kaas.
  11. Zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *