Pasta met gehaktballetjes

Recept details

Bereidingstijd45 minuten Porties4 personen
Calorieën325,1 kcalVetten14,45 gram
Koolhydraten60,02 gramEiwitten32,84 gram

Ingredienten

  • – 250 gram speltpasta
  • – 400 gram rundergehakt
  • – 1 ei
  • – 2 eetlepels Provençaalse kruiden
  • – 2 wortelen
  • – 3 uien
  • – 3 teentjes knoflook
  • – 2 blikken gepelde tomaten
  • – 1 blikje tomatenpuree
  • – 2 eetlepels bruine suiker
  • – 200 ml light room
  • – 1 eetlepel olijfolie

Werkwijze

  1. Kook de pasta beetgaar zoals beschreven op de verpakking en giet af.
  2. Meng het gehakt met het ei en de kruiden. Draai er kleine balletjes van.
  3. Snij de wortelen in kleine stukjes en kook deze beetgaar in wat water.
  4. Snij de ui in snippers en bak deze in de olijfolie samen met de knoflook.
  5. Voeg de gehaktballetjes toe en bak deze bruin.
  6. Meng de wortelen, de gepelde tomaten en de tomatenpuree bij het gehakt.
  7. Giet de room toe en werk af met de bruine suiker. Laat de saus nu goed warm worden.
  8. Verdeel de pasta over 4 borden en serveer er de tomatensaus met balletjes bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *