Pasta met prei en room

Recept details

Bereidingstijd60 minuten Porties4 personen
Calorieën498,5 kcalVetten17,13 gram
Koolhydraten64,60 gramEiwitten15,54 gram

Ingredienten

  • – 400 gram speltpasta
  • – 2 stalen prei
  • – 2 teentjes knoflook
  • – 250 ml light room
  • – 50 gram parmezaanse kaas
  • – 2 eetlepels gesnipperde basilicum
  • – 2 eetlepels paneermeel

Werkwijze

  1. Kook de pasta beetgaar in gezouten water.
  2. Als de pasta gaar is, afgieten en afspoelen met koud water.
  3. Was de prei en snij in ringen.
  4. Laat de prei even koken zodat die wat zachter wordt. Daarna afgieten.
  5. Pers de knoflook uit en meng het met de prei, basilicum en de pasta.
  6. Kruid af met peper en zout.
  7. Smeer de ovenschotel in met wat olie.
  8. Giet de pastamengsel in de ovenschotel en giet de room erover.
  9. Vermeng de paneermeel met de parmezaanse kaas.
  10. Strooi dit over de pasta.
  11. Zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 30 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *