Pastaschotel met cheddar kaas

Recept details

Bereidingstijd60 minuten Porties8 personen
Calorieën460,5 kcalVetten31,96 gram
Koolhydraten23,53 gramEiwitten19,62 gram

Ingredienten

  • – 500 ml magere melk
  • – 200 ml light room
  • – 1 laurierblad
  • – 1 kruidnagel
  • – ½ kaneelstokje
  • – 50 gram boter
  • – 2 eetlepels vloeiende bloem
  • – 200 gram geraspte cheddar
  • – 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • – 300 gram speltpasta
  • – 80 gram paneermeel
  • – 250 gram spekblokjes

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Kook de macaroni zoals beschreven op de verpakking. Laat hem uitlekken en doe hem terug in de pan.
  3. Bak de spek in een droge koekenpan en laat het uitlekken op keukenpapier.
  4. Breng in een pan de melk en de room met het laurierblad, de kruidnagel en het kaneelstokje aan de kook.
  5. Neem de pan van het vuur en laat de saus 10 minuten staan. Verwijder daarna de specerijen en giet de melk in een kan.
  6. Smelt de boter in een middelgrote pan op een matig vuurtje en voeg de bloem toe en roer 1 minuut.
  7. Neem de pan van het vuur en voeg al roerend de melk toe tot een gladde saus.
  8. Breng de saus aan de kook en laat hem eventjes doorkoken.
  9. Neem de saus van het vuur en voeg al roerend ¾ van de cheddar en de Parmezaanse kaas erdoor.
  10. Voeg daarna de spekblokjes erbij.
  11. Breng op smaak met peper en zout.
  12. Schep het pastamengsel in een grote ovenschotel en strooi de rest van de kaas over de schotel, samen met het paneermeel.
  13. Zet de schotel 15 tot 20 minuten in de oven tot de bovenkant mooi goud-bruin is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *