Perentaart met noten

Recept details

Bereidingstijd35 minuten Porties8 personen
Calorieën202,3 kcalVetten6,29 gram
Koolhydraten9,37 gramEiwitten9,19 gram

Ingredienten

  • -2 conference peren
  • – 1 bladerdeeg
  • – notenmengeling
  • – 25 ml honing
  • – 2 eetlepels bloemsuiker
  • – 1 ei

Werkwijze

  1. Snij uit het bladerdeeg een rechthoek van 15 x 35 cm.
  2. Leg de bladerdeeg op een bakplaat bedekt met bakpapier.
  3. Snij het deeg 1 cm van de rand in, maar snij het niet helemaal door.
  4. Snij de peren in vieren. Verwijder het klokhuis en snij in fijne plakjes.
  5. Schik de schijfjes dakpansgewijs op het bladerdeeg.
  6. Hak de noten een beetje fijn en verdeel boven de peren.
  7. Besprenkel de vloeibare honing over de peren en bestrijk de randen in met een losgeklopt ei.
  8. Bak de perentaart goudbruin en gaar in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 minuten.
  9. Haak de taart uit de oven, bestrooi met wat bloemsuiker en snij in repen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *