Perzikbavarois

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties4 personen
Calorieën129,7 kcalVetten7,50 gram
Koolhydraten13,62 gramEiwitten2,93 gram

Ingredienten

  • – 400 gram perziken (vers of uit blik)
  • – 2 eetlepels sinaasappelsap
  • – 2 theelepels zoetstof
  • – 20 gram kristalsuiker
  • – 1 blaadje gelatine
  • – 150 ml light room

Werkwijze

  1. Verwarm de perziken samen met het sinaasappelsap en 100 ml water in een pannetje op een laag vuur.
  2. Laat de perziken zachtjes in stukken koken gedurende 10 minuten.
  3. Week het gelatineblaadje in koud water en laat het 10 minuten weken. Knijp daarna goed uit en doe het bij de warme perzik.
  4. Mix de perzik tot een gladde massa zonder klonters.
  5. Zet de perzikpuree in de koelkast.
  6. Klop de room op met de zoetstof en de suiker tot yoghurtdikte.
  7. Spatel het eiwit door de perzikpuree en verdeel het over de 4 schoteltjes.
  8. Zet alles in de koelkast en laat zeker 6 uur opstijven.
  9. Garneer voor het opdienen met wat vers fruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *