Pompoen-bloemkoolsoep

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties8 personen
Calorieën69,66 kcalVetten1,14 gram
Koolhydraten10,19 gramEiwitten3,68 gram

Ingredienten

  • – 1 preistengel
  • – 2 teentjes knoflook
  • – 2 wortelen
  • – 1 bloemkool
  • – 800 gram pompoen
  • – 2 groetenbouillonblokjes
  • – 1 laurierblad
  • – 2 takjes tijm
  • – 1 eetlepel olijfolie

Werkwijze

  1. Was of schil en snij de prei, wortel, bloemkool, pompoen en look in blokjes.
  2. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit hierin de look samen met de prei en de wortelen gedurende 5 minuten.
  3. Voeg de bloemkool en de pompoen toe en laat even meestoven.
  4. Voeg de bouillonblokjes toe samen met 1500 liter water en laurier en tijm. Breng aan de kook.
  5. Laat gedurende 20 minuten lichtjes koken.
  6. Haal de laurier en tijmtakjes uit de soep.
  7. Schep 2 soeplepels uit de kom en mix de rest fijn. Zeef de soep eventueel.
  8. Voeg daarna de soep met brokjes toe en meng goed. Indien de soep te dik is, nog wat water toevoegen.
  9. Werk af met peper en zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *