Pompoensoep met sinaasappel

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties4 personen
Calorieën136,8 kcalVetten2,99 gram
Koolhydraten22,45 gramEiwitten5,12 gram

Ingredienten

  • – 1 eetlepel olijfolie
  • – 2 uien
  • – 2 knoflookteentjes
  • – 900 gram pompoen
  • – 1,5 kippenbouillon
  • – 1 sinaasappel
  • – 3 eetlepels tijm
  • – 150 ml magere melk

Werkwijze

  1. Snij de ui in snippers en de pompoen in blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een kom en fruit hierin de ui. Pers de knoflook uit en laat deze ook even mee bakken.
  3. Voeg de pompoen toe en laat ook even mee bakken.
  4. Voeg de kippenbouillon toe samen met de ¼ schil van de sinaasappel, het sap van de sinaasappel en de tijm.
  5. Laat het geheel afgedekt koken gedurende 20 minuten tot de pompoen zacht is.
  6. Mix de soep en voeg de melk toe. Laat nog even doorkoken en kruid af met peper en zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *