Pompoensoep

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties4 personen
Calorieën117,8 kcalVetten3,00 gram
Koolhydraten19,12 gramEiwitten3,70 gram

Ingredienten

  • – 1 kg pompoen in blokjes
  • – 3 uien
  • – 2 teentjes knoflook
  • – 1 liter water
  • – 2 magere kippenbouillonblokjes
  • – 1 eetlepel olijfolie
  • – 2 laurierblaadjes
  • – 1 theelepel kerriepoeder

Werkwijze

  1. Snij de ui in kleine blokjes en fruit die in de olijfolie.
  2. Pers de knoflook uit en voeg deze bij de ui.
  3. Voeg de pompoenblokjes toe en roer alles goed door elkaar.
  4. Voeg daarna het water toe, de laurierblaadjes en de kippenbouillonblokjes en laat dit alles aan de kook komen.
  5. Laat even zachtjes doorkoken en mix de soep dan heel mooi fijn.
  6. Kruid af met peper, zout en de kerriepoeder en dien warm op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *