Preiquiche

Recept details

Bereidingstijd60 minuten Porties4 personen
Calorieën450,5 kcalVetten26,08 gram
Koolhydraten28,75 gramEiwitten24,18 gram

Ingredienten

  • – 1 bladerdeeg
  • – 3 preistengels
  • – 10 gram boter
  • – 200 gram hamblokjes
  • – ½ kippenbouilloonblokje
  • – 2 eieren
  • – 200 ml light room
  • – 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Werkwijze

  1. Bloem een taartvorm in en leg hierop het bladerdeeg.
  2. Bak het bladerdeeg even blind voor in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 10 minuten.
  3. Maak de prei schoon en snij in reepjes.
  4. Verwarm de boter in een pan en voeg de prei toe.
  5. Voeg 100 ml water toe samen met het kippenbouillonblokje en laat de prei zacht worden. Giet af en laat uitlekken en afkoelen.
  6. Stort de prei op de bladerdeeg en druk wat aan.
  7. Verdeel de hamblokjes over de prei.
  8. Meng de eieren met de room en giet dit over de prei en ham.
  9. Strooi de Parmezaanse kaas over de quiche en plaats gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *