Preisoep met korstjes

Recept details

Bereidingstijd50 minuten Porties8 personen
Calorieën141,8 kcalVetten8,44 gram
Koolhydraten12,48 gramEiwitten4,11 gram

Ingredienten

  • – 2 uien
  • – 2 kleine aardappelen
  • – 2 stronken prei
  • – 1 teentje knoflook
  • – 3 kippenbouillonblokjes
  • – 1 koffielepel tijm
  • – 2 blaadjes laurier
  • – 1 koffielepel mosterd
  • – 4 sneetjes wit brood
  • – 6 eetlepels olijfolie
  • – 20 gram gemalen light kaas

Werkwijze

  1. Maak prei, aardappelen, ui en look schoon en snij in stukken. Hou een beetje prei over.
  2. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een kom en fruit hierin de ui.
  3. Voeg daarna de look, prei en aardappel toe en laat even stoven.
  4. Giet 1,5 liter water in de kom samen met de bouillonblokjes.
  5. Doe ook de tijm en laurier in de soep en laat 20 minuten zachtjes koken.
  6. Stoof ondertussen de achtergehouden prei in 1 eetlepel olijfolie zacht.
  7. Snij het brood in blokjes van 1 op 1 cm en leg ze op een bakplaat.
  8. Besprenkel ze met de rest van de olijfolie en laat ze gedurende 10 tot 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 185°C
  9. Haal daarna de laurierblaadjes uit de soep en mix de soep fijn.
  10. Kruid af met de mosterd, peper en zout.
  11. Giet de soep in een kom en werk af met de preistukjes, korstjes en wat gemalen kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *