Quiche met ham en spek

Recept details

Bereidingstijd65 minuten Porties4 personen
Calorieën727,4 kcalVetten40,91 gram
Koolhydraten37,67 gramEiwitten39,54 gram

Ingredienten

  • – 2 stuks bladerdeeg
  • – 250 gram uien
  • – 125 gram magere spekblokjes
  • – 150 gram natuurham
  • – 200 gram gemalen light kaas
  • – 3 eieren
  • – 1 eetlepel vetstof

Werkwijze

  1. Snij de uien in ringen. Smelt de boter in een pan en bak hierin de uien glazig.
  2. Voeg de spekblokjes toe en laat dit ongeveer 10 minuten verder bakken. Laat afkoelen.
  3. Als dit afgekoeld is, voeg dan de gemalen kaas en de natuurham in blokjes toe.
  4. Klop de 3 eieren op en kruid met peper en zout en meng dit onder de vulling.
  5. Vet een bakvorm in en bekleed die met 1 bladerdeeg. Even doorprikken met een vork.
  6. Stort de vulling in de bakvorm en verdeel dit gelijkmatig over de vorm.
  7. Leg op de vulling een deel van het 2de stuk bladerdeeg zodat alles mooi bedekt is.
  8. Prik even door met een vork en maak in het midden een gat van ongeveer 2 cm groot.
  9. Zet de quiche voor ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *