Rabarbermuffins

Recept details

Bereidingstijd55 minuten Porties18 stuks
Calorieën71,5 kcalVetten1,03 gram
Koolhydraten11,48 gramEiwitten3,30 gram

Ingredienten

  • – 350 gram rabarber
  • – 1 vanillestokje
  • – 3 eieren
  • – 120 gram suiker
  • – 1 zakje vanillepuddingpoeder
  • – 2 theelepels bakpoeder
  • – 40 gram griesmeel
  • – 500 gram magere platte kaas
  • – Extra griesmeel om in te bloemen

Werkwijze

  1. Vet 12 muffinvormpjes in met boter en bestrooi ze met wat griesmeel.
  2. Spoel de rabarber af, schil deze en snij in stukken van 1 cm.
  3. Splits de eieren.
  4. Klop de eiwitten samen met een snuifje zout stijf en zet in de koelkast.
  5. Klop de eidooiers, 3 eetlepels water, de suiker en het vanillemerg tot een lichtgele crème.
  6. Meng het vanillepuddingpoeder met het bakpoeder en de griesmeel en meng de platte kaas erdoor.
  7. Roer het opgeklopte eiwit erdoor en spatel de rabarberstukken erdoor.
  8. Verdeel de massa over de vormpjes en bak de muffins gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  9. Laat ze daarna afkoelen en bestuif ze met de poedersuiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *