Ricottapannenkoekjes met pudding

Recept details

Bereidingstijd45 minuten Porties6 personen
Calorieën329,9 kcalVetten11,18 gram
Koolhydraten13,31 gramEiwitten1,08 gram

Ingredienten

  • – 4 + 3 eieren
  • – 100 gram zelfrijzende bloem
  • – 250 gram ricotta
  • – 150 ml + 250 ml halfvolle melk
  • – 3 eetlepels bruine suiker
  • – 25 gram maïzena
  • – 60 gram kristalsuiker
  • – 20 gram boter
  • – 1 vanillestokje

Werkwijze

  1. Splits 4 eieren en vermeng de dooiers met de zelfrijzende bloem, de ricotta, 150 ml halfvolle melk en de bruine suiker.
  2. Klop de eiwitten stijf met een klein beetje zout en spatel dit door het deeg. Laat even rusten.
  3. Splits de andere 3 eieren en meng de dooiers met de kristalsuiker, de maizena en de 250 ml koude melk. Roer goed.
  4. Zet dit op het vuur en laat rustig dikker worden.
  5. Zet de pudding van het vuur en roer er de 20 gram boter door en laat afkoelen.
  6. Bak kleine dikke pannenkoekjes van het beslag.
  7. Maak torentjes van 3 pannenkoeken met 2 laagjes pudding en werk af met bloemsuiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *