Ricottataart

Recept details

Bereidingstijd100 minuten Porties8 personen
Calorieën394,9 kcalVetten22,06 gram
Koolhydraten41,25 gramEiwitten6,93 gram

Ingredienten

  • – 250 gram ricotta
  • – 175 gram boter
  • – 175 gram kristalsuiker
  • – 200 gram bloem
  • – 3 eieren
  • – 50 ml citroensap
  • – 1 theelepel bakpoeder

Werkwijze

  1. Klop de boter en de suiker zacht en romig in een grote kom.
  2. Splits de eieren en voeg de eidooiers bij de boter en de suiker. Goed mengen.
  3. Voeg de ricotta toe.
  4. Klop de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig door het deeg.
  5. Voeg daarna het bakmeel, bakpoeder en 45 ml citroensap toe.
  6. Meng alles tot een gladde massa.
  7. Vet en bebloem een bakvorm en stort hierin het deeg.
  8. Zet de bakvorm in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 60 – 70 minuten.
  9. Haal de cake uit de oven en overgiet met de rest van het citroensap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *