Rolbiscuit

Recept details

Bereidingstijd40 minuten Porties8 personen
Calorieën265,7 kcalVetten8,40 gram
Koolhydraten249,75 gramEiwitten40,53 gram

Ingredienten

  • – 75 gram kristalsuiker + extra
  • – 75 gram zelfrijzende bloem
  • – 3 eieren
  • – 200 gram aardbeienconfituur
  • – 100 ml slagroom
  • – 50 gram amandelschilfers

Werkwijze

  1. Meng de suiker en eieren met een snuifje zout. Klop dit op tot een witschuimig mengsel.
  2. Zeef de bloem door het deeg en meng alles goed.
  3. Bekleed een bakplaat (ongeveer 40 op 30 cm) met bakpapier en stort daarop het deeg. Verspreid het deeg over de ganse bakplaat.
  4. Zet de bakplaat gedurende 7 tot 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C tot het deeg mooi lichtbruin is.
  5. Haal de bakplaat uit de oven en stort het deeg omgekeerd op een natte handdoek bestrooid met kristalsuiker. Haal het bakpapier van het deeg.
  6. Verdeel de confituur over ¾ van het deeg.
  7. Klop de room op en verdeel dit in een dun laagje over de confituur.
  8. Begin het deeg op te rollen aan de kant die besmeerd is met de confituur.
  9. Rooster ondertussen de amandelschilfers in de oven tot ze lichtbruin zijn (3 min.)
  10. Bestrijk de bovenkant van de rolcake met confituur en strooi hierop de amandelschilfers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *