Romige wortelsoep

Recept details

Bereidingstijd65 minuten Porties4 personen
Calorieën176,8 kcalVetten11,00 gram
Koolhydraten12,40 gramEiwitten3,38 gram

Ingredienten

  • – 1000 gram wortelen
  • – 3 eetlepels olijfolie
  • – 1 theelepel gemalen komijn
  • – 1 theelepel gemalen koriander
  • – Chilipeper
  • – 1500 ml groentebouillon
  • – 200 ml light room

Werkwijze

  1. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Meng ze met de olijfolie en de kruiden. Kruid af met chilipeper naar keuze.
  2. Stort de wortelen op een bakplaat en rooster ze gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
  3. Schep af en toe even om.
  4. Pureer de geroosterde wortelen met 250 ml bouillon in een soeppan.
  5. Voeg de rest van de bouillon toe en breng aan de kook.
  6. Voeg de room toe en laat nog even zachtjes 10 minuten opwarmen.
  7. Breng op smaak met peper, zout en chilipeper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *