Salade met Zuiders accent

Recept details

Bereidingstijd25 minuten Porties4 personen
Calorieën339,5 kcalVetten18,67 gram
Koolhydraten13,66 gramEiwitten29,18 gram

Ingredienten

  • – 500 gram kabeljauw
  • – 2 bundels prei
  • – 4 tomaten
  • – 200 gram tuinkers
  • – 150 gram rucola
  • – 50 gram gemarineerde knoflookteentjes
  • – 2 eetlepels walnootolie
  • – 150 gram olijven
  • – 2 eetlepel balsamicoazijn
  • – 2 eetlepels geroosterde amandelschilfers
  • – Verse bieslook

Werkwijze

  1. Pocheer of stoom de kabeljauw gaar.
  2. Maak de tuinkers en rucola schoon, meng ze voorzichtig en schik ze op een bord.
  3. Snij de tomaten in stukjes en verwijder eventueel de pitjes.
  4. Verdeel de tomaten, olijven en knoflookteentjes over de salade.
  5. Leg in het midden de kabeljauw.
  6. Verwarm een koekenpan en rooster de amandelschilfers.
  7. Snij de prei in zeer fijne ringetjes en haal de ringetjes uit elkaar.
  8. Werk de salade af met de amandelschilfers, de preiringetjes en wat fijngesneden bieslook.
  9. 3 Besprenkel nu de walnootolie en de balsamicoazijn over de salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *