Taartje van avocado met artisjok

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties4 personen
Calorieën166,3 kcalVetten12,11 gram
Koolhydraten9,02 gramEiwitten3,88 gram

Ingredienten

  • – 1 courgette
  • – 2 avocado’s
  • – 6 tomaten
  • – 6 artisjokkenbodems uit blik
  • – 1 eetlepel mayonaise
  • – ½ theelepel mosterd
  • – 2 eetlepels ketchup
  • – Sap van ½ citroen
  • – 1 eetlepel olijfolie

Werkwijze

  1. Snij de tomaten in stukken, verwijder de pitjes en snij ze in blokjes.
  2. Snij de courgette in plakjes, kruiden met peper en zout en bak ze in de olijfolie. Laat even uitlekken en afkoelen.
  3. Schil de avocado’s, verwijder de pit en snij ze in stukken.
  4. Doe de avocado’s in een blender, samen met de mayonaise, mosterd, ketchup, citroensap, peper en zout. Mix alles fijn.
  5. Snij de artisjokbodems in fijne schijfjes.
  6. Zet een kookring op het bord en bedek de bodem met courgetteplakjes.
  7. Wrijf deze in met de avocadocrème en leg daarop een laagje tomatenblokjes.
  8. Leg daarop nog eens een laagje avocadocrème met daarop artisjokbodems.
  9. Werk af met tomatenblokjes.
  10. Serveer hierbij een frisse salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *