Thaise rode curry

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties4 personen
Calorieën530,5 kcalVetten30,97 gram
Koolhydraten31,95 gramEiwitten31,01 gram

Ingredienten

  • – 1 eetlepel rode curry pasta
  • – 300 gram rijst
  • – 400 gram kipfilet
  • – 1 eetlepel olijfolie
  • – 1 wortel
  • – 1 ui
  • – 400 ml kokosmelk
  • – 2 eetlepels cashewnoten
  • – 250 gram champignons

Werkwijze

  1. Kook de rijst zoals beschreven op de verpakking gaar.
  2. Maak de kipfilet schoon en snij hem in blokjes.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de kip rondom bruin.
  4. Maak de ui schoon en snij in ringen.
  5. Maak ook de champignons schoon en snij in vieren.
  6. Schil de wortel en snij hem in plakjes.
  7. Voeg de groenten toe aan de kip en bak ze even heel kort mee.
  8. Roer daarna 1 eetlepel rode curry pasta door het gerecht.
  9. Blus het gerecht met de kokosmelk en laat dit alles 10 minuten sudderen.
  10. Breng de kipcurry op smaak met peper en zout.
  11. Serveer de kip met de rijst en bestrooi het geheel met de noten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *