Toast champignon

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties4 personen
Calorieën499,7 kcalVetten36,39 gram
Koolhydraten28,70 gramEiwitten12,34 gram

Ingredienten

  • – 1000 gram champignons
  • – 4 teentjes knoflook
  • – 4 eetlepels olijfolie
  • – 200 ml water
  • – 1 groentebouillonblokje light
  • – 500 ml light opkloproom
  • – 4 dikke sneden brood
  • – 4 eetlepels peterselie

Werkwijze

  1. Snij de champignons in mooie dikke plakjes. Let erop dat ze ongeveer even dik gesneden zijn.
  2. Hak de knoflook fijn.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en laat goed heet worden. Voeg nu de look en de champignons toe en laat ze mooi dicht schroeien. Bak ze mooi bruin.
  4. Blus ze met water en voeg het groentebouillonblokje toe.
  5. Doe er nu de room toe en laat ongeveer 6 minuten inkoken tot een gebonden saus.
  6. Als je de saus niet dik genoeg vindt, kun je altijd een extra lepel maïszetmeel aangelend met water toevoegen.
  7. Toast ondertussen je brood mooi krokant.
  8. Leg de toast op een bord en giet vlak voor het serveren de champignons erover.
  9. Werk af met wat peterselie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *