Varkenshaasje in tomatensaus

Recept details

Bereidingstijd180 minuten Porties4 personen
Calorieën629,9 kcalVetten27,45 gram
Koolhydraten25,83 gramEiwitten69,74 gram

Ingredienten

  • – 2 liter water
  • – 1 ui
  • – 1 wortel
  • – 1 teentje knoflook
  • – 3 laurierblaadjes
  • – 2 runderbouillonblokjes
  • – 1000 gram varkenshaasje
  • – 400 gram gehakt
  • – 400 gram champignons
  • – 75 gram boter
  • – 120 gram vloeiende bloem
  • – 250 ml tomatenpassata
  • – worcestersaus

Werkwijze

  1. Maak de ui schoon en snij hem in vieren.
  2. Rasp de wortel en snij hem doormidden.
  3. Laat in een grote kom 3 liter water aan de kook komen samen de ui, wortel, knoflookteentje, laurierbladen en de runderbouillonblokjes.
  4. Snij het varkensvlees in blokjes en draai balletjes van het gehakt.
  5. Wanneer de bouillon kookt voeg je het varkensvlees en de balletjes erbij.
  6. Je laat alles aan de kook komen en zet dan alles gedurende 1.30 uur op een laag vuurtje te pruttelen. Roer af en toe.
  7. Laat de champignons uit blik uitlekken of maak de verse champignons schoon. Snij ze in plakjes en kook ze in water met wat citroen.
  8. Wanneer het vlees gaar is dan haal je het vlees en het gehakt uit de bouillon. Je verwijdert de ui, wortel, laurierblaadjes en het knoflookteentje en zet de bouillon aan de kant.
  9. Smelt de boter in een kom en voeg de bloem toe.
  10. Voeg telkens een pollepel bouillon toe en roer goed door elkaar.
  11. Wanneer je een dikke maar gladde roux bekomt, giet je de tomatenpassata erbij en meng je alles terug goed.
  12. Voeg nu nog bouillon toe zodat je een gladde saus bekomt.
  13. Meng er enkele druppels worcestersaus toe met daarbij nog het vlees, gehaktballetjes en champignons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *