Vegetarische lasagne

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties4 personen
Calorieën344,1 kcalVetten12,60 gram
Koolhydraten32,68 gramEiwitten20,07 gram

Ingredienten

  • – 300 gram courgette
  • – 500 gram tomaten
  • – 250 gram champignons
  • – 150 gram gemalen kaas

Voor de bechamelsaus:

  • – 50 gram magere bakboter
  • – 75 gram vloeiende bloem
  • – 750 ml halfvolle melk
  • – 1 ui
  • – 1 teentje knoflook
  • – 1 laurierblad
  • – 1 theelepel Provençaalse kruiden

Werkwijze

  1. Voor de bechamelsaus: Laat de boter smelten in een steelpannetje.
  2. Snij de ui in fijne snippers en voeg dat bij de boter. Pers ook het teentje look uit boven het steelpannetje.
  3. Voeg de Provençaalse kruiden en het laurierblad toe en roer alles mooi door elkaar.
  4. Laat de ui licht kleuren en zet het steelpannetje dan op een laag vuur om de bloem er aan toe te voegen.
  5. Spatel de bloem door de boter tot je een egale massa krijgt.
  6. Giet daarna de melk geleidelijk aan bij het bloemmengsel en roer tot je een mooie gladde bechamelsaus krijgt.
  7. Laat de saus ongeveer 15 minuutjes zachtjes doorkoken op een laag vuur.
  8. Roer af en toe.
  9. Verwijder daarna het laurierblad en breng op smaak met peper en zout.
  10. Was de groenten en snij de courgette in fijne plakjes met behulp van een kaasschaaf.
  11. Snij de tomaten in plakjes van een halve centimeter dik. Verwijder eventueel de pitjes.
  12. Pel de champignons en snij ook deze in plakjes.
  13. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en begin met de lasagne op te bouwen met de bodem te bedekken met courgetteschijfjes.
  14. Leg op de courgetteschijfjes een fijn laagje bechamelsaus.
  15. Leg daarop dakpansgewijs de tomaat en opnieuw een lepeltje saus.
  16. Doe dit nogmaals: courgette, saus, tomaten en saus.
  17. Leg nu op de saus de alle champignonschijfjes en nu ook dit bedekken met wat saus.
  18. Leg daarna nog een keer courgette en tomaten om dan de lasagne af te werken met de saus.
  19. Bestrooi de schotel met de gemalen kaas en met wat paneermeel.
  20. Zet dit in een voorverwarmde oven van 180° C gedurende 30 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *