Visovenschotel

Recept details

Bereidingstijd70 minuten Porties4 personen
Calorieën386,9 kcalVetten9,55 gram
Koolhydraten27,89 gramEiwitten45,83 gram

Ingredienten

  • – 600 gram witte vis
  • – 450 gram aardappelschijfjes
  • – 6 pijpajuintjes
  • – 6 tomaten
  • – 1 eetlepel kerriepoeder
  • – 1 pakje boursin light kaas
  • – 100 gram gemalen light kaas
  • – 1 zakje vissaus

Werkwijze

  1. Vet een ovenschaal in en verdeel de aardappelplakjes dakpansgewijs op de bodem van de schotel.
  2. Snij de tomaten in plakjes en leg op de aardappelen de helft van de tomaten.
  3. Wrijf de vis in met wat kerriepoeder en leg deze op de tomaten.
  4. Snij de pijpajuintjes in fijne ringen en verdeel deze over de vis.
  5. Leg daarna de rest van de tomaten in de schotel.
  6. Verdeel de boursin light over de schotel en werk af met de gemalen light kaas.
  7. Dek de schotel af met aluminiumfolie en plaats deze gedurende een half uur in een voorverwarmde oven van 200°C.
  8. Verwijder het aluminiumfolie en laat de schotel nog een half uurtje verder garen zodat de vis en aardappelen mooi gaar zijn.
  9. Bereid de vissaus met magere melk zoals beschreven op de verpakking.
  10. Verdeel de ovenschotel over 4 borden en werk af met wat vissaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *