Vol-au-vent op een makkelijke wijze

Recept details

Bereidingstijd60 minuten Porties4 personen
Calorieën343,8 kcalVetten9,01 gram
Koolhydraten14,84 gramEiwitten50,65 gram

Ingredienten

  • – 600 gram kipfilet
  • – 250 gram champignons
  • – 2 kippenbouillonblokjes
  • – 250 gram gehakt
  • – 20 gram boter
  • – 80 gram bloem
  • – 800 ml water

Werkwijze

  1. Neem een kom en doe hierin 800 ml water samen met de 2 bouillonblokjes.
  2. Maak eventueel de kipfilet schoon en leg hem in het water zodat alle vlees bedekt is met water.
  3. Breng het water aan de kook zonder deksel op de pan. Laat het 8 minuten licht koken.
  4. Haal de kipfilet uit de pan en leg ze op een bord. Houd het kookvocht !!!
  5. Pel de champignons en snij ze in plakjes en bak ze in een pan mooi bruin.
  6. Verwarm in een andere pan de boter en meng daarna de bloem met de boter. Voeg daarna kookvocht toe tot je een mooie gladde saus bekomt. Heb je vocht te weinig, neem dan wat extra water.
  7. Maak van het gehakt kleine gehakballetjes en kook deze even in water gaar. Giet af en zet ook dit aan de kant.
  8. Snij de kipfilet in blokjes en doe ze in een grote kom.
  9. Voeg hierbij de champignons, de gehaktballetjes en de saus en roer alles goed door elkaar.
  10. Laat goed opwarmen en dien direct op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *