Recept details
Bereidingstijd | 70 minuten |
Porties | 4 personen |
Calorieën | 438,0 kcal | Vetten | 10,11 gram |
Koolhydraten | 42,54 gram | Eiwitten | 44,30 gram |
Ingredienten
- – 750 gram aardappelen
- – 100 ml magere melk
- – 8 stronken witlof
- – 8 plakken natuurham
- – 2 zakjes witte saus
- – 500 ml magere melk
- – 150 gram gemalen kaas
Werkwijze
- Schil de aardappelen en kook de aardappelen gaar.
- Maak met behulp van 100 ml magere melk een smeuïge puree. Kruid af met peper en zout.
- Schep de puree in een ingevette ovenschotel.
- Kook de witlof beetgaar en laat uitlekken.
- Wikkel ieder stronkje in een plakje natuurham en leg ze op de puree.
- Maak met de 2 zakjes witte saus en de melk een gebonden witte saus. Roer er de gemalen kaas door.
- Giet de kaassaus over het witlof en zet in een voorverwarmde oven van 175°C.
- Laat de schotel goed bakken zodat er een mooi bruin laagje ontstaat.