Witlofschotel

Recept details

Bereidingstijd70 minuten Porties4 personen
Calorieën438,0 kcalVetten10,11 gram
Koolhydraten42,54 gramEiwitten44,30 gram

Ingredienten

  • – 750 gram aardappelen
  • – 100 ml magere melk
  • – 8 stronken witlof
  • – 8 plakken natuurham
  • – 2 zakjes witte saus
  • – 500 ml magere melk
  • – 150 gram gemalen kaas

Werkwijze

  1. Schil de aardappelen en kook de aardappelen gaar.
  2. Maak met behulp van 100 ml magere melk een smeuïge puree. Kruid af met peper en zout.
  3. Schep de puree in een ingevette ovenschotel.
  4. Kook de witlof beetgaar en laat uitlekken.
  5. Wikkel ieder stronkje in een plakje natuurham en leg ze op de puree.
  6. Maak met de 2 zakjes witte saus en de melk een gebonden witte saus. Roer er de gemalen kaas door.
  7. Giet de kaassaus over het witlof en zet in een voorverwarmde oven van 175°C.
  8. Laat de schotel goed bakken zodat er een mooi bruin laagje ontstaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *