Wortel-aardappeltaart

Recept details

Bereidingstijd75 minuten Porties6 personen
Calorieën164,1 kcalVetten7,39 gram
Koolhydraten17,80 gramEiwitten5,95 gram

Ingredienten

  • – 300 gram bloemige aardappelen
  • – 300 gram wortelen
  • – 50 gram polenta
  • – 3 eieren
  • – ¼ bosje peterselie
  • – ¼ bosje koriander
  • – 150 gram zure room
  • – 1 theelepel kerriepoeder
  • – 1 mespuntje gedroogde marjolein
  • – 1 mespuntje suiker
  • – 1 scheutje citroensap

Werkwijze

  1. Schil de wortelen en snij in schijfjes. Kook gedurende 5 minuten in gezouten water.
  2. Giet af en laat goed uitlekken.
  3. Hak de peterselie en koriander fijn en meng onder de wortelen.
  4. Roer 2 eieren met de zure room, het citroensap, de kerriepoeder, 1 mespuntje zout en de suiker door elkaar.
  5. Meng hieronder de wortelen en de fijngesneden kruiden.
  6. Schil de aardappelen en was deze. Zorg ervoor dat er 300 gram aardappelen zijn.
  7. Rasp de aardappelen en meng met 1 theelepel zout en de marjolein.
  8. Roer er de polenta en 1 ei erdoor.
  9. Vet een bakvorm in en bebloem.
  10. Doe het aardappelmengsel erin en druk aan tegen de bodem.
  11. Giet het wortelmengsel over de aardappelen en druk aan.
  12. Plaats de taart gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven van 185°C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *