Zalm en groentjes onder een korstje

Recept details

Bereidingstijd40 minuten Porties4 personen
Calorieën211,9 kcalVetten9,80 gram
Koolhydraten13,87 gramEiwitten17,34 gram

Ingredienten

  • – 600 gram zalm
  • – ½ broccoli
  • – 15 kerstomaatjes
  • – 2 preiwitten
  • – 2 wortelen
  • – 100 gram cocktailgarnalen
  • – 1 teentje knoflook
  • – 1 doosje boursin light
  • – 100 ml groentenbouillon
  • – 125 ml light room
  • – 3 eetlepels paneermeel
  • – 2 el gehakte peterselie
  • – 1 eetlepel olijfolie

Werkwijze

  1. Snij de broccoli in roosjes, de prei in ringen en de wortelen in plakjes.
  2. Kook alles samen gedurende 5 minuten in kokend water.
  3. Vet een ovenschotel in met wat olijfolie en leg de groentjes op de bodem.
  4. Snij de zalm in blokjes en verdeel dit over de groenten.
  5. Verdeel de kerstomaatjes over de schoteltjes.
  6. Warm de bouillon op met de room in een pannetje en laat hierin de boursin smelten.
  7. Voeg het uitgeperste teentje knoflook toe en kruid met zout en cayennepeper.
  8. Roer alles goed door elkaar en verdeel dit over de zalm van alle schoteltjes.
  9. Meng het paneermeel samen met de gehakte peterselie met een eetlepel olijfolie.
  10. Strooi dit over de zalm en zet de schotel 10 minuten in een oven van 180° C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *