Zalm met pittige kokossaus en koriander

Recept details

Bereidingstijd15 minuten Porties8 personen
Calorieën160,7 kcalVetten12,76 gram
Koolhydraten1,78 gramEiwitten9,95 gram

Ingredienten

  • – 400 gram zalmfilet
  • – 200 ml kokosmelk
  • – 1 teentje knoflook
  • – 2 eetlepels Thaise vissaus
  • – 1 rode peper
  • – sap van 1 limoen
  • – wat koriander blaadjes

Werkwijze

  1. Snij de zalm in blokjes en leg dit op een schoteltje.
  2. Snij de koriander fijn, doe dit in een potje en zet dit bij de zalm.
  3. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snij het in kleine stukjes.
  4. Meng de kokosmelk samen met het uitgeperst teentje knoflook, de vissaus, de rode peper en het limoensap. Roer dit goed door elkaar en giet dit in een kannetje en zet dit afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  5. Zet het schoteltje met zalm en koriander op tafel en zet daarbij het kannetje met kokossaus. Verhit wat olie in een gourmetpannetje en leg hierin de zalm. Laat ze even aanbakken.
  6. Giet daarna wat saus bij de zalm en laat alles nog eens 3 minuten sudderen tot de zalm volledig gaar is.
  7. Strooi de koriander over om af te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *