Aardappelen met ham en kaas

Recept details

Bereidingstijd50 minuten Porties4 personen
Calorieën397,9 kcalVetten22,59 gram
Koolhydraten25,42 gramEiwitten19,96 gram

Ingredienten

  • – 6 grote aardappelen
  • – 2 uien
  • – 8 eetlepels hamblokjes
  • – 1 knoflookteentje
  • – 8 eetlepels witte wijn
  • – 1/4 stuk reblochon (kaas)
  • – 1 eetlepel olijfolie

Werkwijze

  1. Schil de aardappelen en snij in fijne schijfjes. Kook deze net niet beetgaar in water.
  2. Snij de uien in ringen.
  3. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak hierin de uien. Voeg na 5 minuten de hamblokjes toe en het uitgeperste knoflookteentje. Bak de hamblokjes krokant. Verwijder overtollig vocht.
  4. Voeg de aardappelen toe en meng voorzichtig.
  5. Blus met de witte wijn en laat even doorkoken.
  6. Stort alles in een ovenschaal.
  7. Snij de reblochon in sneetjes en leg deze op de aardappelen.
  8. Zet de schaal in gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven 200°C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *