Aardappelen met wortelen en kabeljauw

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties4 personen
Calorieën390,5 kcalVetten8,09 gram
Koolhydraten39,24 gramEiwitten30,36 gram

Ingredienten

  • – 750 gram aardappelen
  • – 500 gram wortelen
  • – 25 gram boter
  • – 1 teentje knoflook
  • – 1 ui
  • – 250 ml witte wijn
  • – 2 blaadjes laurier
  • – 2 takjes tijm
  • – 600 gram kabeljauwhaasje
  • – 2 eetlepels peterselie
  • – 1 eetlepel olijfolie

Werkwijze

  1. Kook de aardappelen.
  2. Snij de wortelen in schijfjes en kook ze beetgaar.
  3. Stoof de wortelen samen met de uitgeperste look en de gesnipperde ui.
  4. Voeg de wortelen bij de aardappelen en stamp alles fijn.
  5. Breng in een pan 1 liter water aan de kook samen met 125 ml wijn, de laurier en de tijm aan de kook.
  6. Stoom hierboven de stukken vis gedurende 5 minuten.
  7. Smelt de boter met 125 ml witte wijn in een pannetje.
  8. Roer alles goed en voeg de peterselie toe.
  9. Serveer de wortelpuree samen met de vis en de botersaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *