Aardappelgratin met paddenstoelen

Recept details

Bereidingstijd85 minuten Porties4 personen
Calorieën247,8 kcalVetten12,50 gram
Koolhydraten25,34 gramEiwitten8,49 gram

Ingredienten

  • – 500 gram paddenstoelenmengeling
  • – 500 gram aardappelen
  • – 2 teentjes knoflook
  • – 250 ml light room

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snij de paddenstoelen in stukken en bak deze aan in een anti-aanbakpan zonder vetstof. Breng op smaak met peper en zout en leg deze onderaan in een ovenschotel.
  3. Schil de aardappelen en snij de aardappelen met behulp van een mandoline in flinterdunne pakjes en leg een laag dakpansgewijs op de paddenstoelen.
  4. Pers er een teentje knoflook over, kruiden met wat zout en terug een laag aardappelen leggen tot boven.
  5. Schenk daarna de room over de aardappelen en dek de schaal af met aluminiumfolie.
  6. Bak deze in de oven ongeveer 30 minuten en verwijder daarna de aluminiumfolie.
  7. Bak daarna nog verder van 20 tot 30 minuten tot de aardappelen klaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *