Aardappelsalade met bonen en pesto

Recept details

Bereidingstijd40 minuten Porties4 personen
Calorieën437,8 kcalVetten21,81 gram
Koolhydraten47,31 gramEiwitten13,26 gram

Ingredienten

  • – 1 kg vastkokende aardappelen
  • – 300 gram sperziebonen
  • – 2 uien
  • – 1 rode ui
  • – ½ groentebouillonblokje
  • – 5 eetlepels witte wijnazijn
  • – 30 gram peterselie platte
  • – 30 gram basilicum
  • – 1 teentje knoflook
  • – 30 gram pijnboompitten
  • – 30 gram Parmezaanse kaas
  • – 6 eetlepels olijfolie

Werkwijze

  1. Snij de 2 uien in snippers. Neem een kom en doe daarin de uisnippers, 250 ml water, het groentebouilloblokje en de witte wijnazijn en breng aan de kook.
  2. Verwijder de uisnippers en kruid met peper en zout en laat afkoelen.
  3. Maak de sperziebonen schoon en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat afkoelen
  4. Stoom de aardappelen met schil. Verwijder daarna de schil en snij in vieren.
  5. Giet 200 ml van de bouillon over de warme aardappelen en laat 30 minuten trekken.
  6. Doe de peterselie en de basilicum in een blender, samen met de pijnboompitten, knoflookteentje, Parmezaanse kaas, 50 ml uienbouillon en de olijfolie.
  7. Mix en breng de groene pasta op smaak met peper en zout.
  8. Roer de aardappelen, bonen en pesto voorzichtig door elkaar.
  9. Snij de rode ui in ringen en voeg ook deze toe. Dien koud op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *