Aardappelsoep met garnalen

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties8 personen
Calorieën240,4 kcalVetten9,75 gram
Koolhydraten22,37 gramEiwitten12,83 gram

Ingredienten

  • – 1 kg aardappelen
  • – 2 uien
  • – 1 eetlepel olijfolie
  • – 150 ml droge witte wijn
  • – 2 groentenbouillonblokjes light
  • – 200 gram zure room
  • – 400 gram garnalen
  • – wat peterselie, als versiering

Werkwijze

  1. Schil de aardappelen en snij ze in grote stukken.
  2. Pel de ui en snij in ringen.
  3. Verwarm de olijfolie in een kom en fruit hierin de uien.
  4. Blus met de witte wijn en voeg daarna 1 liter water toe.
  5. Gooi er ook de groentenbouillonblokjes bij.
  6. Doe er de aardappelblokjes bij en kook ze gaar in ongeveer 20 minuten.
  7. Pureer de soep met de mixer.
  8. Roer er de zure room door en breng op smaak met peper en zout.
  9. Is de soep nog aan de dikke kant, doe er dan nog wat water bij tot de gewenste dikte.
  10. Giet de soep daarna in kommen en werk elke kom af met garnalen en fijngehakte peterselie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *