Aardbeien-vanillebavarois taart

Recept details

Bereidingstijd220 minuten Porties12 personen
Calorieën189,9 kcalVetten13,99 gram
Koolhydraten38,38 gramEiwitten12,40 gram

Ingredienten

Voor de aardbeienbavarois:

  • 1 citroen
  • 500 gram aardbeien
  • 150 gram kristalsuiker
  • 500 ml light kookroom
  • 6 blaadjes gelatine

 

Voor de vanillebavarois:

  • 300 m melk
  • 2 vanillestokjes
  • 5 eidooiers
  • 70 gram kristalsuiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 350 ml room

 

Afwerking en bodem:

  • 200 gram zoete volkorenkoekjes
  • 50 gram boter
  • aardbeien

Werkwijze

  1. Bekleed een springvorm met bakpapier.
  2. Verkruimel de koekjes met een blender.
  3. Smelt de boter en voeg het bij de koekjes en meng goed.
  4. Verdeel de koekjes over de bodem van de springvorm, druk aan en maak alles glad.
  5. Plaats de vorm in de koelkast.
  6. Pers de citroen uit en zeef het sap.
  7. Week de gelatine in een kom met koud water.
  8. Pureer de schoongemaakte aardbeien met behulp van een mixer.
  9. Roer de suiker en het citroensap door de aardbeienpuree.
  10. Klop de room stijf in een aparte kom.
  11. Los de geweekte gelatinebladeren op in 4 eetlepels heet water.
  12. Roer de gelatine door de aardbeienpuree.
  13. Meng daarna de room door de aardbeienpuree.
  14. Giet het mengsel in de springvorm en laat de bavarois in de koelkast opstijven gedurende zeker 2 uur.
  15. Verhit daarna de melk in een kom op een matig vuur.
  16. Snij de vanillestokjes door en voeg de vanillezaadjes bij de melk, samen met de opengesneden peultjes.
  17. Breng ze tot het kookpunt en hou ze warm.
  18. Neem de eidooiers en voeg de suiker toe en klop op tot een mooi lichtgele, luchtige massa.
  19. Verwijder de vanillepeultjes uit de melk en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe.
  20. Roer goed.
  21. Schenk een klein deel van de warme melk bij het eigeel en meng alles met een klopper.
  22. Giet het eigeelmengsel nu bij de warme melk en laat even opwarmen op een klein vuurtje.
  23. Schenk de pudding in een ruime schaal en laat hem afkoelen.
  24. Doe de room in een kom en klop de room op.
  25. Spatel de luchtige opgeklopte room bij de koude pudding en meng alles goed.
  26. Haal de springvorm uit de koelkast en giet de vanillebavarois op de aardbeienbavarois.
  27. Plaats terug in de koelkast om op te stijven.
  28. Werk nadien af met wat slagroom en aardbeien

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *