Aardbeienbavarois

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties10 personen
Calorieën145,9 kcalVetten35,1 gram
Koolhydraten20,8 gramEiwitten7,3 gram

Ingredienten

  • – 1 citroen
  • – 500 gram aardbeien
  • – 150 gram kristalsuiker
  • – 500 ml light kookroom
  • – 6 blaadjes gelatine

Werkwijze

  1. Pers de citroen ui en zeef het sap.
  2. Week de gelatine in een kom met koud water.
  3. Pureer de schoongemaakte aardbeien met behulp van de mixer.
  4. Roer de suiker en het citroensap door de aardbeienpuree.
  5. Klop de room stijf.
  6. Los de geweekte gelatine op in 4 eetlepels heet water.
  7. Roer de gelatine door de aardbeienpuree en daarna de stijfgeklopte room.
  8. Giet het mengsel in de vorm en laat de bavarois ongeveer 4 uur in de koelkast opstijven.
  9. Versier eventueel met wat aardbeien en dien koud op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *