Aardbeientaart met zoetstof

Recept details

Bereidingstijd50 minuten Porties10 personen
Calorieën137,8 kcalVetten6,73 gram
Koolhydraten15,67 gramEiwitten3,49 gram

Ingredienten

  • - 1 taartdeeg
  • - 500 gram aardbeien
  • - 400 ml halfvolle melk
  • - 2 eetlepels strooizoetstof
  • - 2 eidooiers
  • - 20 gram maïszetmeel
  • - 1 vanillestokje

Werkwijze

  1. Beboter een taartschotel en leg daarin het taartdeeg. Leg op het taartdeeg een bakpapier met daarop bonen, rijst of doperwten en bak blind.
  2. Bak in een voorverwarmde oven van 200°C tot de rand bruin begint te zien. Haal het bakpapier uit de vorm en laat nog 5 minuten in de oven bakken.
  3. Haal het deeg uit de taartvorm en laat afkoelen.
  4. Kook de room met het doormidden gesneden vanillestokje.
  5. Klop de eidooier met de zoetstof en voeg er op het laatst het maïszetmeel aan toe.
  6. Verwijder het vanillestokje en giet de melk op de eidooier en meng.
  7. Verwarm tot het kookpunt tot de saus gebonden is.
  8. Smeer de taartvorm in met de banketbakkersroom en versier met de aardbeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *