Aardbeientaart

Recept details

Bereidingstijd40 minuten Porties10 personen
Calorieën179,4 kcalVetten8,94 gram
Koolhydraten20,36 gramEiwitten3,82 gram

Ingredienten

  • – 1 taartdeeg
  • – 500 gram aardbeien
  • – 250 ml magere melk
  • – 25 gram maïzena
  • – 60 gram kristalsuiker
  • – 3 eierdooiers
  • – 3 eiwitten
  • – 20 gram boter
  • – 1 vanillestokje

Werkwijze

  1. Beboter een taartschotel en leg daarin het taartdeeg. Leg op het taartdeeg een bakpapier met daarop bonen, rijst of doperwten en bak blind.
  2. Bak in een voorverwarmde oven van 200°C tot de rand bruin begint te zien. Haal het bakpapier uit de vorm en laat nog 5 minuten in de oven bakken.
  3. Haal de vorm voorzichtig uit de vorm en laat afkoelen.
  4. Meng de eierdooiers met de suiker en de maïzena in een kom.
  5. Voeg de melk toe en zet op het vuur tot het begint te koken.
  6. Zet de kom van het vuur en voeg de opgeklopte eiwitten erbij en daarna de boter.
  7. Zet terug op een klein vuurtje en verwarm tot er een pudding is gevormd.
  8. Smeer de taartbodem in met de banketbakkersroom.
  9. Was de aardbeien en verwijder de steeltjes en verdeel ze over de taart.
  10. Werk eventueel af met wat bloemsuiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *