Amandelkoekjes

Recept details

Bereidingstijd90 minuten Porties20 stuks
Calorieën91,0 kcalVetten6,21 gram
Koolhydraten7,23 gramEiwitten1,49 gram

Ingredienten

  • – 200 gram patisseriebloem
  • – 1,5 eetlepel vloeibare zoetstof bakbestendig
  • – 25 gram gemalen amandelen
  • – 25 gram geschaafde amandelen
  • – 125 gram margarine
  • – 1 eetlepel losgeklopt eiwit

Werkwijze

  1. Meng de bloem, snuifje zout, zoetstof, gemalen amandelen en de margarine. Kneed het deeg snel tot een bal.
  2. Zet het deeg afgedekt voor een half uur in de koelkast.
  3. Rol het deeg uit tot een dunne lap van ongeveer 3 mm hoog.
  4. Steek met steekvormpjes figuren uit het deeg en leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier.
  5. Bestrijk ze met het losgeklopt eiwit en bestrooi ze met de geschaafde amandelen.
  6. Bak ze ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C.
  7. Laat ze afkoelen en dien op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *