American pancakes met kaneelmousse

Recept details

Bereidingstijd90 minuten Porties25 stuks
Calorieën162,7 kcalVetten11,20 gram
Koolhydraten12,25 gramEiwitten2,86 gram

Ingredienten

  • – 300 gram bloem
  • – 500 ml karnemelk
  • – ½ zakje bakpoeder
  • – 4 eieren
  • – 3 zakjes vanillesuiker of zoetstof
  • – 50 gram boter
  • – 125 ml light opkloproom
  • – 1 theelepel kaneel
  • – 2 appels
  • – Vers fruit naar keuze
  • – Magere bakstof

Werkwijze

  1. Meng de bloem met de karnemelk, bakpoeder, eieren, vanillesuiker en de boter in een keukenmachine tot een mooi egaal deeg. Laat dit zeker een half uur rusten.
  2. Rasp de appel fijn en meng het deeg onder de appel.
  3. Snij het overige fruit in mooi stukjes en leg aan de kant.
  4. Verhit wat vetstof in een pan en schep er een lepel deeg in. Bak aan beide kanten mooi bruin.
  5. Klop ondertussen de room op samen met de kaneel.
  6. Leg de pannenkoek op een bord, schep hierop een lepel kaneelroom met daarop het fruit. Dien direct op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *