Appel-kaneelmuffins

Recept details

Bereidingstijd40 minuten Porties16 stuks
Calorieën171,8 kcalVetten5,41 gram
Koolhydraten28,19 gramEiwitten2,52 gram

Ingredienten

  • – 2 appelen
  • – 210 gram kristalsuiker
  • – 2 theelepels kaneel
  • – 280 gram bloem
  • – een snuifje zout
  • – 100 gram zachte boter
  • – 1 ei
  • – 250 ml karnemelk
  • – 1 zakje vanillesuiker

Werkwijze

  1. Schil de appelen en snij in stukjes. Strooi er 2 eetlepels suiker en 1 theelepel kaneel over. Meng en laat even staan.
  2. Meng de bloem met 150 gram suiker, het zout, de boter, het ei, de karnemelk en de vanillesuiker.
  3. Voeg de stukjes appel toe en meng alles goed tot een glad deeg.
  4. Zet papieren vormpjes in een muffinblik en vul de vormpjes met het deeg.
  5. Strooi aan de bovenkant van de vormpjes de overgebleven suiker en kaneel.
  6. Plaats in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 18 minuten.
  7. Laat daarna afkoelen. Eerst 5 minuten in het blik daarna uithalen en op een rooster verder laten afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *