Appelbeignets

Recept details

Bereidingstijd45 minuten Porties4 personen
Calorieën240,5 kcalVetten1,83 gram
Koolhydraten49,09 gramEiwitten4,28 gram

Ingredienten

  • – 1 ei
  • – 100 gram bloem
  • – 100 gram kristalsuiker
  • – 150 ml bier
  • – 2 appelen
  • – Eventueel bloemsuiker

Werkwijze

  1. Meng de eidooier samen met de bloem, suiker en bier tot een gladde massa.
  2. Klop het eiwit op heel erg stijf op en spatel het door het beslag.
  3. Schil de appelen en haal het klokhuis uit de appelen.
  4. Snij de appel in schijfjes van 0,5 cm dik.
  5. Verwarm de frietpot tot 180°C.
  6. Wentel de schijfjes door de bloem en daarna door het deeg.
  7. Leg ze direct in de frietpot en laat ze mooi bruin bakken aan beide kanten.
  8. Laat ze daarna even uitlekken en bestrooi ze eventueel met bloemsuiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *