Appelpudding

Recept details

Bereidingstijd180 minuten Porties8 personen
Calorieën241,6 kcalVetten3,66 gram
Koolhydraten47,54 gramEiwitten5,12 gram

Ingredienten

  • – 2 grote zoete appelen
  • – 1 liter halfvolle melk
  • – 1 zakje vanillepuddingpoeder
  • – 1 ei
  • – 1 theelepel citroensap
  • – 4 eetlepel rozijnen
  • – 1 zakje vanillesuiker
  • – 200 gram kristalsuiker
  • – 2 eetlepels fijne suiker
  • – 1 eetlepel “magere” vetstof

Werkwijze

  1. Klop het ei los met de vanillesuiker.
  2. Giet 750 ml melk in een pan en voeg 200 gr kristalsuiker toe en breng aan de kook.
  3. Los de rest van de melk op met de vanillepuddingpoeder.
  4. Als de melk kookt voeg je het melkpapje toe en laat indikken.
  5. Neem van het vuur en voeg het ei met suiker en de rozijntjes toe en meng goed.
  6. Schenk de pudding in een ovenvaste schaal.
  7. Schil de appelen en snij in dikke plakken. Besprenkel met het citroensap.
  8. Verwarm de vetstof in een pan en bak de appelen gedurende 5 minuten. Zorg ervoor dat ze niet uit elkaar vallen.
  9. Verdeel de appelschijfjes over de pudding en zet de schotel in de koelkast.
  10. Strooi de fijne suiker over de koude pudding en zet onder een grill zodat de suiker bruin wordt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *