Appeltaart met speculaas

Recept details

Bereidingstijd180 minuten Porties10 personen
Calorieën448,8 kcalVetten5,48 gram
Koolhydraten18,95 gramEiwitten64,04 gram

Ingredienten

  • - 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • - 200 gram witte basterdsuiker
  • - 200 gram margarine
  • - 2 eierdooiers
  • - 6 appels
  • - 1 pakje vanillepoeder
  • - 75 gram speculaas
  • - 25 gram rozijnen
  • - 2 sneetjes wit brood

Werkwijze

  1. Meng de bloem, 150 gram basterdsuiker, de boter, 1 eierdooier, wat zout met 1 eetlepel koud water tot een stevig deeg.
  2. Rol dit deeg tot een worst, verpak deze strak in plastiekfolie en leg deze minstens 30 minuten in de koelkast om te rusten.
  3. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de appels in plakjes.
  4. Meng de appelplakjes met ¾ van het zakje vanillepoeder, de rozijnen en de rest van de witte basterdsuiker.
  5. Neem de rol met het deeg terug uit de koelkast en rol 2/3 van het deeg uit op een bestoven werkblad met bloem.
  6. Zorg ervoor dat je een lap krijgt van rond de 26 cm.
  7. Bekleed met het deeg een ingevette springvorm.
  8. Snij de korsten van het brood en snij het brood in blokjes en verspreid dit over de bodem samen met de rest van de vanillepoeder.
  9. Giet het appelmengsel in de springvorm.
  10. Breek de speculaas in kleine blokjes en leg dit op het appelmengsel.
  11. Rol de rest van het deeg uit en maak hiervan kleine reepjes zodat je de taart kan bedekken.
  12. Strijk het deeg in met een eierdooier vermengd met wat water.
  13. Zet de taart nu in een voorverwarmde oven van 175°C en laat deze 75 minuten mooi goudbruin en gaar bakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *